امروز 6 مرداد 1403 ساعت 07:52

تعداد بازدیدکنندگان 150888 نفر

Search
Close this search box.

محسن اشتهادیان (آزمایش)

ازمایش

محسن اشتهادیان (آزمایش) در سال 1304 در تهران در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود.

بعد از فوت پدرش به دلیل وضعیت مالی نامناسب خانواده مجبور شد پس از کلاس چهارم ترک تحصیل کند و در 11 سالگی برای تامین مخارج خانواده اش مجبور شد در آهنگری مشغول به کار شود.

در ابتدا با دست مزد هفته ای یک تومان مشغول به کار شد و پس از هفت سال کار دو بار جابجایی شغلی و با پس انداز 140 هزارتومانی خود  در سال 1318 مغازه کوچکی در خیابان عین الدوله باز کند و به ساخت درب و پنجره بپردازد.

وی در سال 1321 با یکی از بستگان خود به نام بتول ازدواج کرد و بدلیل مشکلات نتوانستند صاحب فرزندی شوند. از آن جهت که در آن زمان نداشتن فرزند نوعی شرم و ننگ محسوب می شد، بتول که عاشق زندگیش بود تصمیم گرفت خانمی برای همسر خود اختیار کند قبل از آن که اتفاقی رقم بخورد. محسن اشتهادیان پس از ازدواج با فرزانه صاحب چهار فرزند شد. جالب است بدانید فیلم ­های (لیلا) و (هنرپیشه) با الگو گرفتن از بتول و زندگی محسن آزمایش ساخته شده اند.

محسن پس از مدتی که از فعالیتش گذشت به دلیل جاه طلبی و رویاهای بزرگی در سر داشت در پروژه های متعددی برای پیمانکاری شرکت کرد که یکی از این پروژه ها لوله کشی آب تهران بود. در ادامه پس از مدتی محسن اشتهادیان کارگاهی در شرق تهران تاسیس کرد و شروع به ساخت مبل، صندلی و آبکاری می­پرداخت که در طی اتفاقی کل کارگاه در جلوی چشمان محسن آتش گرفت و سوخت. وی معتقد بود که این اتفاق عمدی بوده ولی مدرکی پیدا نشد. پس از آتش سوزی دست از کار نکشید و باقدرت بیشتری کار خود را ادامه داد وی در خیابان تهرانو کنونی کارخانه تولید لوازم خانگی که نام آن را هم نام فامیلی عوض شده خود آزمایش گذاشته بود در سال 1337 تاسیس کرد و مدیریت آن را تا سال 1357 در دست داشت.

محسن آزمایش شرکتی که به ثبت رسانیده بود با بودجه 30 میلیون ریال بود که در سال 1347 به ارزش 200 میلیون ریال رسیده بود. وی چند سال بعد در جاده آبعلی در سه راه آزمایش زمینی به مساحت 185 هزار متر خرید و کارخانه ای بنا نهاد و در ان به تولید یخچال، بخاری، کولر، آبگرمکن، تخت خواب فلزی و اجاق گاز تولید می­کرد و هرساله به مساحت آن می افزود.

آزمایش بدلیل سختی هایی که در طول زندگی کشیده بود و کار و تامین مخارج خانواده موجب شده بود فردی دیکتاتور به نظر بیاید و حرف کسی را قبول نکند و بدین جهت فرزندان و خانواده وی چندان در پروژه او شریک نمی شدند. برخلاف رفتار و اخلاق تند خو و مستبدانه ای که در حین کار داشت اما بشدت فردی دلسوز بود. آزمایش چون از کودکی کارگری کرده بود و سختی های زیادی کشیده بودنسب به کار گران خود بشدت مهربان بود به حدی که در زمان خود بیشترین حقوق پرداختی به در بین کارخانه جات به کارگران را آزمایش داشت و امکانات رفاهی فراوانی برای آنها در نظر گرفته بود از جمله وام مسکن و ازدواج و خرید خودرو و همچنین وی برای عروسی ماشین خود را گل میزد و به کارگران می داد.

وی با وجود آن که در کار بشدت سخت گیر و موشکافانه برخورد می­ کرد در خارج از آن با کارگران بسیار مهربان بود.

پس از انقلاب بدلیل حمایت آزمایش از پادشاه پس از انقلاب سفید داشت و در روزنامه ها نیز این موارد را عنوان کرده بود مشمول بند ج قانون حفاظت از صنایع ایران شد و کارخانجات وی مصادره شد و پس از آن آزمایش به سوئیس مهاجرت کرد.

محسن آزمایش آرزو تولید تمام لوازم خانگی با کیفیت را در کارخانه جات خود داشت که این امر تاحدودی میسر شد ولی به نتیجه نرسید.

پس از انقلاب دلیل مدیریت نامناسب و ناکار آمد کارخانه آزمایش ورشکست شد کارخانه ای که روزی آرزو صادرات در کل دنیا در سر داشت ورشکست شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

از آخرین مطالب علمی در حوزه مدیریت با خبر شوید!