امروز 1 اردیبهشت 1403 ساعت 15:13

تعداد بازدیدکنندگان 121383 نفر

تکنیک ساندویچ

تکنیک ساندویچ

تکنیک ساندویچ می­تواند ابزاری مفید برای ارائه بازخورد موثر به پرسنل توسط مدیران باشد. مدیران و افرادی که نگران پیامدهای انتقال پیام انتقادآمیز هستند، می­توانند از این تکنیک کمک بگیرند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تحقیقات نشان داده‌است که اگر نسبت نظرات مثبت به نظرات منفی، حداقل ۵ به ۱ باشد، تلخی انتقاد سازنده از بین خواهد رفت. درواقع، برای هر نظر منفی که به شما ارائه می‌شود، باید ۵ نظر مثبت دریافت کنید تا آثار منفی نظر اصلی، تعدیل و سلامت فکری و احساسی شما، حفظ شود.

از نظر بتی لوچنر، مربی اجرایی و بنیان‌گذار شرکت مربی‌گری و آموزش کورنراستون: نظراتی که به یکدیگر می‌دهیم، باید ۸۰٪ مثبت و فقط ۲۰٪ منفی باشند.

به منظور استفاده از این تکنیک باید جمله­ ی انتقادی خود را بین دو جمله­ ی مثبت قرار دهید. مراحل استفاده­ و تهیه­ ی این ساندویچ به شرح زیر است:

  • صحبت خود را با یک قرص نان آغاز کنید:

برای شروع صحبت کافی است یکی از مشاهدات خود از کارمند یا ویژگی مثبت وی که همسو با ارزش­ها و اهداف شرکت است را بیان نمایید. سعی کنید جمله ­ی شما به دور از قضاوت بوده و زبان بدن و لحن خود را کنترل نمایید. رفتار شما باید صمیمی، دوستانه، غیر تهاجمی و گرم باشد تا گفت و گو با لحن مثبت صورت گیرد.

  • محتوای ساندویچ را به نان اضافه کنید:

مهم ترین بخش این تکنیک در این قسمت است. پس از تحسین و تشویق اولیه باید به سراغ انتقادتان بروید. در این مرحله توجه داشته باشید که کلی گویی صحیح نمی­ باشد و سعی کنید به جزئیات بپردازید. اگر پیامدهای نامطلوب رفتار او را بر روی همکاران یا فرآیندهای سازمان تشریح کنید می ­تواند تاثیر بهتر و بیشتری داشته باشد.

  • در نهایت گفت و گوی خود را با یک قرص نان دیگر پایان دهید:

در آخر نیز با ذکر نکته­ ای مثبت از رفتار وی از آثار تخریبی انتقاد خود بکاهید. برای مثال می­توانید دیگاه مثبت همکاران شخص را نسبت به ویژگی مثبت او که در مرحله­ ی اول بیان نمودید، استفاده کنید یا… .

توجه داشته باشید که در تمامی مراحل لحن خود را آرام و دوستانه نگه دارید.

 

به طور خلاصه اگر شما به‌عنوان یک مدیر، از تکنیک ساندویچ استفاده کنید، در ارائه بازخورد منفی به کارمندان، به موفقیت بیشتری دست خواهید یافت. همواره گفت‌وگو را با قدردانی از رفتار یا شخصیت مثبت کارمند، آغاز کنید. انتقاد سازنده را با لحن مثبت و رفتار دوستانه، ارائه دهید و گفت‌وگو را با ذکر یک نکته مثبت دیگر درباره کارمند یا تکرار قدردانی از او، به اتمام برسانید.

 

مثال­ هایی از تکنیک ساندویچ:

  1. شما فردی سخت­کوشی هستید، اگرچه گاهی اوقات در آمدن به محل کار تاخیر دارید، اما همکارانتان از شما رضایت دارند.
  2. شما کارمند کارآمدی برای شرکت هستید، اگرچه گاهی با همکاران خود بحث می­کنید، اما مشتریان از شما راضی هستند.
  3. شما شخصی منظم هستید، با آنکه تولیدات کمتری نسبت به سایر هم ردیفان خود ارائه می­دهید، اما کیفیت محصولاتتان بسیار عالی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه

از آخرین مطالب علمی در حوزه مدیریت با خبر شوید!